POPCORN TÉNYEK ÉS
ÉRDEKESSÉGEK

Vector image of a star Vector image of a star Vector image of a star

ITT JÖN ÁLMAID DIÉTÁJA

Az Amerikai Diatetikus Szövetség és az Amerikai Diatétesz Szövetség egyaránt kimondta, hogy a popcorn helyettesítheti a kenyeret azok számára akik diétás étrendet követnek.

A RÁGCSÁLNIVALÓK URA

A popcorn több fehérjét tartalmaz mint bármelyik gabonaféle. Emellett több vas található benne mint a tojásban vagy a marhasültben és több rostot tartalmaz mint a perec vagy a chipsfélék.

A POPCORN
VISSZAVÁG

A pattogatott kukorica nagy mennyiségű fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Segíti a csontok és az izomrostok építést és az anyagcserére is jó hatással van. A popcorn több antioxidánst tartalmaz mint a zöldségek vagy a gyümölcsök. A legtöbb tápanyag a héjban található mintsem a fehér, bojhos részben.

MÁR AZ AZTÉKOK IS IMÁDTÁK

Mexikóban ásatások során egy 1,700 éves temetkezési urnát fedeztek fel amelyen egy kukorica-isten popcorn fejdíszt visel.

A SZELLEMEK LAKHELYE

Az amerikai indiánok valaha azt hitték, hogy a lelkek békésen élnek a kukorica szemekben. Mikor a kukorica szemek hő hatására ”kipattogtak”, úgy vélték, hogy a lelkek annyira dühösek lettek, hogy “házaik” elkezdtek rázkódni. Amikor már túl nagy volt a forróság, kitörtek a házakból és haragjuk gőz formájában távozott.

KINCS A
TENGERENTÚLRÓL

A történelmi hivatkozások szerint Kolombusz Kristóf volt az aki a 15. században megismertette a patogatott kukoricát az Európaiakkal.

IGAZI MOZIÉLMÉNY
OTTHON IS

Jim Watkins 1971-ben eladja az első csomag mikrohullámú popcornt. Jim úttörőként népszerűsíti a mikrohullámú popcornt az 1970-es évek végén első vállalatánál a Golden Valley Foods-nál.

EGYSZERŰEN A LEGJOBB

A Popz popcorn volt az egyértelmű győztese a nagy Dán popcorntesztnek amely során Dánia legnagyobb és legnépszerűbb újságában a következő szavakkal illette két szakács és a Koppenhágai Vendéglátós Iskola vezető oktatója: "Pontosan olyan ízű mint amilyennek a popcornnak lennie kellene. Mint egy csipetnyi nosztalgia. A ropogósság volt az ami győztessé emelte."

A MINŐSÉG BAJNOKA

A legmagasabb minőségi irányelveknek való megfelelésért a BRC (Brit Kereskedelmi Konzorcium) által előírt szabványokhoz igazodó termelésirányítási rendszert vezettünk be. A Popz első körben elnyerte a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek való megfelelést jelentő „A” tanúsítást a BRC-től, melyet öt éven keresztül sikeresen megújított.