A független csábító – Colin Farrell

Clock icon2017. szeptember 1. Írta: Moldován Tünde

Nemsokára mozikba kerül a Csábítás, amiben Colin Farrellt mint sebesül katonát egy lánynevelő intézetben tartják bezárva, mindezt az amerikai polgárháború idején. Hogy végül ki csábít el kit, az kiderül a filmből, de mi addig is imádjuk Colin Farrellt, és összeszedtünk nektek pár filmet, amit mindenképpen érdemes megnézni az ír rosszfiúról, aki egyébként annyira szabadelvű, hogy még a színiiskolából is kirúgták, mert nem tűrte a személyiségét ért kritikákat. Pedig nagyon sokoldalú színész, lássuk!

Erőszakik

Természetesen fő helyre kívánkozik a Bruges-ben játszódó történet, amiben Farrell olyan bérgyilkost alakít, aki gyűlöli a szóban forgó várost. Ráadásul morális kérdések vetülnek fel a munka során, és zavaros szálak kötnek össze mindenkit mindenkivel. Okos film, jó a sztori, szenzációsak a képek, de igazából Farrell játéka ad életet az egésznek. Nagyon jól hozza a mindig morgolódó, utálkozó, unott embert, aki még egy ilyen ékszerdobozra, mint Bruges is azt mondja, hogy hát, nem tudom… Muszáj megnézni? Na meg nagyon is izgalmas nézni a kálváriáját, és ahogy próbál megszabadulni a meghasonulástól. Nem véletlenül ugrik be ez a film Colin Farrellről sokaknak először.

Banks úr megmentése

P. L. Travers, Mary Poppins megalkotójának kissé szirupos meséje nyilván nem tökéletes, és nem is túl életszerű (meg tudjuk is, hogy Travers gyűlölte a regényéből készült musicalt), de azért valahol szeretjük. Megindító az írónő apjának szánalmassága, ahogy küzd az alkohollal és a családfenntartás kilátástalanságával. A történet két szálon fut, Farrell az írónő apját alakítja, és csak visszaemlékezésekben szerepel, és szívszorítóan tud sírva vigadni. Mert azt csinálta egész életében: mindig megpróbálta eljátszani, hogy minden rendben, csak hogy a gyerekei ne érezzék, mennyire kilátástalan az életük. Farrell jól adja ezt vissza.

Kasszandra álma

Egy különleges sztori Woody Allentől, amelyben Colin egy testvérpár egyik tagját alakítja (a másikat Ewan McGregor), akik anyagi gondokkal küzdenek. És mi mással is jöhetnének egyenesbe, mint hogy bérgyilkosságra adják a fejüket? Woody Allen ugye mindig is a humor oldaláról közelítette meg a feldolgozandó történeteket, idősebb korára váltott a pszichodrámára, és rendkívül jól vezette a két színészt. Farrell és McGregor üdítően amatőrködtek ad-hoc bérgyilkosokként.

A homár

Farrell talán legfurcsább filmje a távoli jövőben játszódik, ahol az egyedülálló embereket 45 napi sikertelen párkeresés után állattá változtatják. Nem egy egyszerű film arról a nyomasztó érzésről, hogyan rekeszti ki a társadalom azt, aki magányos, és nem tud/akar párt találni magának. És Farrell rendkívül könnyedén hozza a magányos férfi kétségbeesését és ellenállását.

Szeretjük Colin Farrellt, mert különleges színfoltja Hollywoodnak, nem egy átlagos figura. Kicsit züllött, kicsit felemás, de mindig az az ember érzése, hogy a rosszfiús felszín alatt van tartalom. Úgyhogy Csábításra fel!

 

 

Ne maradjanak le az ismerősök sem! Klikk a gombra a megosztáshoz:Share on Facebook
Facebook