Cégtörténet

1971

Jim Watkins eladja az első csomag mikrohullámú popcornt. Jim úttörőként népszerűsíti a mikrohullámú popcornt az 1970-es évek végén első vállalatánál, a Golden Valley Foods-nál.

1991

A ConAgra felvásárolja a Golden Valley Foods-t.

1999

Az Inline Packaging LLC megalakul Minnesotában, hogy elindulhasson a mikrohullámú popcorn gyártása. Felállításra kerül a Popz USA LLC gyártósora South Carolinában is. A Popz 1999-ben indult hódító útjára új popcorn márkaként, több mint 250 éves kombinált felsővezetői tapasztalattal.

2000

A Popz közös vállalkozásba lép Olaszországban a vezető RTE (Ready To Eat – azonnal fogyasztható) popcorn gyártóval, a Food Products International-al (FPI). Az FPI RTE popcornt állít elő a goriziai üzemükben és a milánói székhelyű értékesítési központból küldik piacra a Popz RTE és mikrohullámú sütőben készíthető popcornjait, mint piacvezető márka az olasz piacon.

2001

Vegyesvállalat alakul a dán Blomberg-gel melynek több mint 100 éves múltja van a popcorn gyártásában. A Blomberg-et 1902-ben alapították és késztermékek előállításával foglalkozott 1950-től napjainkig, továbbá az első Európai cég volt a mikrohullámú popcorn gyártásában 1991-ben.

2002

A Pegasus China LLC és Popz Chinese 50:50 tulajdonarányú közös vállalatot hoz létre és új gyártósort állít fel Shenzenben. A Popz ekkorra az elsőszámú importált mikrohullámú popcornmárka Kínában. Nyolc regionális értékesítési iroda fedi le a legfőbb piacokat.

2005

Popz Poland néven kapcsolt vállalkozást hoznak létre, amely a lengyel piacokon értékesíti a Popz termékeit.

2008

A Blomberg megváltoztatja a nevét Dániában. Az új cég neve Popz Denmark lesz annak érdekében, hogy mégjobban kihangsúlyozzák a fő terméknek számító Popz popcorn termelésére való fókuszálást. A Popz piacvezető lesz a dán piacon és egyben a német Capri-Sonne ital dán disztribútorává is válik.

2009

Blomberg Svédországban is nevet változtat Popz Sverige AB-ra (Popz Sweden).

2010

A Popz közös vállalatot alapít Dél-Afrika vezető moziláncával a Sterkinekorral, annak érdekében, hogy megkezdődhessen a Popz mozikban történő forgalmazása.

2011

A termelés Dániában megszűnik és a gyártósorokat teljesen új létesítménybe költöztetik Debrecenben. Magyarországra Popz Europe Kft-ként vonul be a cég. A Popz magyarországi gyára a világ legmodernebb mikrohullámú popcornt előállító létesítménye. A Popz Agro Kft. Magyarországon jön létre közös vállalatként, hogy biztosítsa a pattogatott kukorica termesztést és előállítást a kulcsfontosságú déli termőterületeken.

Napjainkban

Ma a Popz készen áll, hogy szembenézzen a jövővel a legmodernebb üzemmel a világon, rengeteg tapasztalattal és elkötelezett személyzettel a szervezet minden szintjén.