Az 5 legkegyetlenebb Fűrész-csapda

Clock icon2017. október 25. Írta: Szécsényi Dániel

Idén visszatér a Fűrész-sorozat! Ezúttal nem számozott folytatást kapunk, ám le sem tagadható, hogy egy nyolcadik epizódról van szó. A 2010-ben lezárt széria legdurvább csapdáit gyűjtöttük össze.

A durvaság mértékét az alapján ítéltük meg, hogy melyik csapda okozhatja a legtöbb fájdalmat a személynek. Ilyen tekintetben egy gyors halált okozó szerkezet hátrébb került a sorban, ám a top 5-öt kiválogatni így is nehéz volt. A cikk helyenként spoilereket tartalmaz!

A tűverem (Fűrész 2.)

A második epizód rendesen emelte az erőszak-szintet. Könnyed családi mókának tűnik az inkább thrillerként funkcionáló első epizód. A horror ott hág a tetőfokára, mikor Amandát behajítják egy használt, koszos injekciós tűkkel teli verembe. Nem csak a tűfóbiások fognak rémeket álmodni ettől, az biztos! A szükséges ellenszert ebben a veremben kell megtalálni, ami körül-belül lehetetlen feladat, így az egész pszichológiailag és fizikailag is hatalmas kihívás.

A vakító ágy (Fűrész 4.)

Ahogy haladunk előre a sorozatban, egyre inkább feltűnő, hogy a készítők már történetet nem akarnak írni. Céljuk minél véresebb halálokat bemutatni, és a vakító ágy ismét egy olyan kegyetlen és öncélú kínzás, amilyet elképzelni se tudnánk. A szerkezet szerint az illetőnek meg kell vakítania magát egy masinával, ha nem akarja, hogy az apró darabokra vagdossa. Még az sem könnyít az élményen, hogy egy pedofil az alany, akinek sok van a rovásán – az üvöltése során vele érzünk együtt.

A fürdőszoba (Fűrész, Fűrész 3.)

James Wan kis költségvetésből alkotott nagyot 2004-ben, mikor elkészítette az első részt. Központi elemévé egyetlen elnyújtott csapdát helyezett, melyben a zilált Adam és a megfontolt Dr. Gordon kerülnek kihívások elé. A fürdőszoba azóta rengeteg szabadulószobás játékot ihletett meg, ám itt a játéknak egy kegyetlen megoldása van: a láncot nem tudod elvágni, így a lábadat kell. A saját testrészeidtől való megválás később is visszatért, de sosem volt ennyire nyersen, ennyi drámával prezentálva, mint az első epizódban. Még akkor is, ha a 3. részben Eric Matthews egészen más, szintén rémesen fájdalmas megoldást választott a szabaduláshoz.

A prés-szoba (Fűrész 5.)

Strahm ügynök egy karizmatikus szereplő volt, aki már túlélte Jigsaw egy korábbi csapdáját is. Épp ezért volt sajnálatos, mikor a végén ő is pórul járt, mert nem hallgatott az addigra már halott öreg üzenetére. Végzete pedig az egyik legnyomasztóbb, hiszen palacsintát lapít belőle a lassan csökkenő térfogatú szoba. A kegyetlenség abból is származik, hogy Strahm addig végig helyt állt, ám amikor már a fájdalomtól kiabál, mi is kétségbeesünk.

A végtag-tekerő (Fűrész 3.)

Az elképzelhető legrosszabb végzet, ami a Fűrész világában érhet, az a kínpad, melyet a 3. rész prezentált. Ez a felvonás egyértelműen a legkegyetlenebb és a történetbe belekódoltan öncélú csapdákat tartalmazta, melyek inkább látványos kivégzések voltak. 18-as karikát ritkán érzek ennyire jogosnak, mint ennél a filmnél, csoda, hogy az X-es besorolást nem kapta meg – azt csak a 4. rész tette egy boncolás-jelenet miatt. A „végtag-tekerő” fantázianevű eszköz lassan dolgozik, és egyenként töri el a csontokat, majd legvégül a nyakat. Ebbe belegondolni is borzalmas, nézni pedig szinte lehetetlen. A leginkább felkavaró és brutális jelenet a Fűrész-sorozatban. Innentől már sétagalopp, hiszen ingerküszöbünket annyira kitolja, hogy úgy érezzük, már mindent láttunk.

Ne maradjanak le az ismerősök sem! Klikk a gombra a megosztáshoz:Share on Facebook
Facebook