A popcorn története

A fellelhető bizonyítékok szerint az észak-amerikai indiánok voltak azok, akik feltalálták vagy pontosabban felfedezték a popcornt. A történet alátámasztja a véletlen felfedezés teóriáját, ami úgy hangzik, hogy kukoricaszemek kerültek a tűzbe és a nagy hő hatására elkezdtek kipattogni és mindenfelé szállni.

Az indiánok sokáig azt hitték, hogy gonosz lelkek szabadultak ki a tűz hatására. De idővel rájöttek, hogy nem így volt és „fehér arany”-ként kezdték emlegetni a popcornt, amit szivesen ajándékoztak az odalátogatóknak és vendégeik számára. Arról is szólnak írások, hogy Kolombuszt meleg popcornnal vendégelték meg látogatása során.

Ha még visszább megyünk az időben, akkor az archeológusok által bizonyított tény, hogy az inka indiánok Dél-Amerikában is fogyasztottak popcornt az akkori időkben.

A popcorn napjainkban

Ha az északi és déli indiánok popcorn készítése nagy felfedezésnek bizonyult akkoriban, akkor napjainkban a mikrohullámú sütőben készíthető popcorn kifejlesztése és gyártása közel olyan horderejű felfedezésnek számít.

Jim Watkins volt a mikrohullámú popcorn feltalálója és jelenleg is a Popz USA LLC vezetője.

A hetvenes években a kukoricapattogtató gép a háztartásokban nem volt elérhető és így megoldást kellett találni arra a problémára, hogy otthon is azonos minőségű popcornt lehessen fogyasztani, mint amit a filmszínházakban árusítottak. Ezért is folyamatosan fejlesztjük a mikrohullámú popcorn zsákokat a jobb minőség és biztonság érdekében, hogy kényelmessé és egyszerűvé tegyük az otthoni popcorn fogyasztását.

Gyakori kérdések és válaszok a popcornnal kapcsolatban ->>